Dušené závitky s parmezánem
130 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí svíčková
- 230gramůJehněčí maso mleté
- 75gramůStrouhanka
- 100gramůSýr Parmezán
- 70gramůŠunka parmská
- 4gramyBrusinky sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 1lžíceBazalka
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVíno portské
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Za pomoci paličky na maso je jemně naklepeme.
- 2V míse smícháme mleté jehněčí maso, strouhanku, nastrouhaný parmezán, na kostičky nakrájenou parmskou šunku, sušené brusinky, vejce, prolisovaný česnek, najemno nasekanou pažitku a promícháme.
- 3Na každý plátek hovězí svíčkové naneseme vrstvu jehněčí směsi, závitek zarolujeme a pomocí kuchyňské nitě zajistíme.
- 4V hrnci rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opepřené závitky na něm ze všech stran opečeme. Potom závitky přendáme na talíř a udržujeme v teple.
- 5Do kastrolu nasypeme najemno nasekanou cibuli, bazalku a opékáme. Přimícháme rajčata, rajčatový protlak, portské víno a 200 ml vody. Vše promícháme a asi 2 minuty povaříme.
- 6Do kastrolu vrátíme závitky, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 90 minut. V případě potřeby podléváme střídavě vínem a vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.