Dušené závitky s parmezánem

130 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Za pomoci paličky na maso je jemně naklepeme.
  • 2
    V míse smícháme mleté jehněčí maso, strouhanku, nastrouhaný parmezán, na kostičky nakrájenou parmskou šunku, sušené brusinky, vejce, prolisovaný česnek, najemno nasekanou pažitku a promícháme.
  • 3
    Na každý plátek hovězí svíčkové naneseme vrstvu jehněčí směsi, závitek zarolujeme a pomocí kuchyňské nitě zajistíme.
  • 4
    V hrnci rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opepřené závitky na něm ze všech stran opečeme. Potom závitky přendáme na talíř a udržujeme v teple.
  • 5
    Do kastrolu nasypeme najemno nasekanou cibuli, bazalku a opékáme. Přimícháme rajčata, rajčatový protlak, portské víno a 200 ml vody. Vše promícháme a asi 2 minuty povaříme.
  • 6
    Do kastrolu vrátíme závitky, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 90 minut. V případě potřeby podléváme střídavě vínem a vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.