Dušený kapr s jablečným křenem
37 min.
Ingredience
- Jablečný křen
- 3kusyJablka
- 80gramůKřen
- 0,5lžíceCukr krupice
- Octová voda
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si jablečný křen: omyjeme a oloupeme sladkokyselá jablka a nastrouháme je na jemném struhadle do misky. Oloupaný křen omyjeme a nastrouháme k jablkům. Směs promícháme, dochutíme cukrem, misku zakryjeme a dáme vychladit.
- 2Očištěné a omyté porce kapra přelijeme octovou vodou, kterou si připravíme smícháním 1 litru vody s 1 dl octa, a necháme je v octové vodě 5 minut. Poté maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a mletým pepřem.
- 3Očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Zeleninu nakrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody, do které přidáme pokrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a tymián. Koření vaříme asi 5-7 minut, poté vložíme opatrně porce kapra a dusíme 10-12 minut doměkka. Měkké porce kapra vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme je na talíře.
- 4K dušenému kapru dáme na talíře jablečný křen. Podáváme k němu čerstvé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.