Dušený králík na zelenině
100 min.
Ingredience
- 200gramůPórek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 30mililitrůOcet vinný
- 3gramyMajoránka
- 1kusBobkový list
- 3gramyŠalvěj sušená
- 10gramůZázvor celý
- 3špetkyPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůKrálík
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nakrájíme. V pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj zeleninu, králíka, vinný ocet a dusíme do měkka. Přidáme v plátěném sáčku koření, nastrouháme zázvor. Hotové maso přendáme na druhý pekáč s trochou šťávy a zprudka opečeme v troubě. Šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, provaříme, případně dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.