Dušený králík po italsku
85 min.
Ingredience
- 10dekagramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 50plátkůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 10gramůZázvor mletý
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusBobkový list
- 3gramyŠalvěj sušená
- 250gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 800gramůKrálík
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme a nasekáme na porce.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, rozsekanou cibuli, nakrájenou zeleninu a osmažíme do žluta. Vložíme osolené porce králíka, dusíme do měkka, průběžně podléváme vývarem.
- 3Přidáme koření, až bude králík hotový, vyjmeme ho a do šťávy přidáme krájená rajčata, která rozvaříme. Zaprášíme moukou, provaříme, scedíme a vrátíme králíka. Vše prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.