Dušený králík se zelenými olivami
70 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1200gramůKráličí maso
- 200gramůAnglická slanina
- 4kusyCeler řapíkatý
- 1litrHovězí vývar základní
- 2kusyBobkový list
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKapary sterilované
- 100gramůOlivy zelené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka naporcujeme.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olivový olej a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na kostky nakrájený celer.
- 3Přidáme králičí maso a zvolna je opékáme po všech stranách. Maso poprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme koření a vše vaříme asi 1 hodinu.
- 4Nakonec do pokrmu přidáme olivy a kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.