Dušený okoun s bylinkami
45 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 1000gramůOkoun říční
- Na vytření pekáče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
787 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Omyté okouny očistíme ostrým nožem. Rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, ploutve a ocasy odsřihneme nůžkami na drůbež a okouny znovu promyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme je, osolíme, opepříme a poskládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem. Omytou petrželovou nať, celerovou nať a pažitku drobně pokrájíme. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky.
- 2Okouny posypeme bylinkami, poklademe na ně i do břišní dutiny plátky špeku a plátky másla. Mouku rozšleháme se zeleninovým vývarem, kterým přelijeme ryby. Mísu zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C-220°C dusit a péct zároveň. Podle velikosti ryb dusíme 15-25 minut. Ryby podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.