Dušený steak z Provence
135 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí plec
- 700mililitrůVíno portské
- 2kusyMrkev kořen
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePomerančová kůra
- 2lžícePomerančová šťáva
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePažitka
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
33 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plec omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Maso vložíme do mísy, přelijeme vínem, přidáme nastrouhanou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, slunečnicový olej, tymián, prolisovaný česnek, bobkový list, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Necháme do druhého dne marinovat v chladničce.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a marinádu odložíme stranou. Maso obalíme v hladké mouce.
- 3V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme maso a z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme stranou.
- 4Do kastrolu přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ji. Přimícháme rajčatový protlak a 1 minutu povaříme. Nakonec přilijeme marinádu a přivedeme k varu.
- 5Do omáčky vrátíme maso, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 90 minut do trouby péct.
- 6Po upečení maso vyjmeme, servírujeme na připravené talíře. Omáčku scedíme, promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme pažitku. Hotovou omáčkou přelijeme maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.