Dušený steak z Provence

135 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
33 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí plec omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Maso vložíme do mísy, přelijeme vínem, přidáme nastrouhanou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, slunečnicový olej, tymián, prolisovaný česnek, bobkový list, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Necháme do druhého dne marinovat v chladničce.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a marinádu odložíme stranou. Maso obalíme v hladké mouce.
  • 3
    V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme maso a z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme stranou.
  • 4
    Do kastrolu přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ji. Přimícháme rajčatový protlak a 1 minutu povaříme. Nakonec přilijeme marinádu a přivedeme k varu.
  • 5
    Do omáčky vrátíme maso, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 90 minut do trouby péct.
  • 6
    Po upečení maso vyjmeme, servírujeme na připravené talíře. Omáčku scedíme, promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme pažitku. Hotovou omáčkou přelijeme maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.