Dušený tuňák po baskicku
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 700gramůBrambory
- 3kusyPaprika zelená
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 300mililitrůVoda pitná
- 900gramůTuňák obecný
- 4krajíceChléb toastový
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
24 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli opékáme 8-10 minut za občasného míchání dozlatova v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje. Když cibule změkne a zezlátne, přidáme česnek, opékáme další minutu, přidáme rajčata a pod pokličkou zvolna dusíme do změknutí, asi půl hodiny.
- 2Brambory a papriky smícháme a v hrnci je zalijeme vodou, přivedeme k varu, oheň zmírníme a vaříme zvolna 15 minut, až jsou brambory téměř měkké. Pak přidáme rajčatovou směs, tuňáka, sůl, pepř, přikryjeme pokličkou a zvolna 6-8 minut dusíme.
- 3Rozehřejeme si na pánvi zbývající olej a opečeme na něm dozlatova po obou stranách krajíčky chleba, odsajeme z nich přebytečný tuk pomocí papírových utěrek.
- 4Rozdělíme na talíře a s opečeným chlebem ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Dušený tuňák po baskicku
Ryby máme rádi 😉