Dušený zajíc s divokým kořením
105 min.
Ingredience
- 800gramůZaječí maso
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyDivoké koření celé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžíceCukr krupice
- 1decilitrVíno bílé
- 500gramůKnedlík kynutý
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
52 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli, celer, mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. V misce si rozmícháme sladkou a kysanou smetanu. V druhé misce si dohladka rozmícháme hladkou mouku v 1 dl vody.
- 2Omyté odblaněné a vykostěné maso (ze zadní části zajíce) nakrájíme na porce, které prošpikujeme slaninou. Maso osolíme a posypeme z každé strany čerstvě pomletým divokým kořením.
- 3V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, vše krátce osmažíme, vložíme porce masa a společně vše smažíme dozlatova. Přilijeme 2 dl vody s 1 lžičkou octa a maso pod poklicí dusíme asi 60 minut. Během dušení přimícháme 1 lžičku hořčice.
- 4Měkké maso vyjmeme a do vývaru za stálého míchání přilijeme rozmíchanou mouku ve vodě a vaříme asi 2-3 minuty. Omáčku dochutíme cukrem, bílým vínem a nakonec vmícháme smetanu. Povaříme asi 1 minutu a dosolíme podle chuti. Poté omáčku rozmixujeme dohladka. Porce masa dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s kynutým houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.