Dušený zeleninový salát
60 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1kilogramLilek
- 2kusyPaprika zelená
- 4lžícePetržel - nať
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Necháme je 30 minut "vypotit".
- 2Potom je dáme do síta, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kostky lilku, proužky papriky, vše osolíme, opepříme, zalijeme 1,5 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Nakonec k měkké zelenině přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku.
- 4Salát podáváme teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.