Dvakrát pečené brambory
75 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 70mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
96 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři velké brambory dobře omyjeme, celé položíme na plech a dáme péct. Pečeme při vyšší teplotě asi 40 minut.
- 2Každou bramboru podélně rozřízneme na dvě poloviny. Vnitřní bramborovou hmotu lžičkou vydlabeme tak, aby pod slupkou zbyla půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu vložíme do misky.
- 3Přilijeme vývar a smetanu, přisypeme posekanou bazalku a prolisovaný česnek. Zakápneme citronovou šťávou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vše dobře promícháme.
- 4Takto připravenou směsí plníme půlky vydlabaných brambor a pokládáme vedle sebe na plech. Vršek brambor posypeme strouhaným parmezánem a dáme zapéct. Pečeme při vyšších teplotách 15 minut.
- 5Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.