Dvakrát pečené brambory

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
96 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři velké brambory dobře omyjeme, celé položíme na plech a dáme péct. Pečeme při vyšší teplotě asi 40 minut.
  • 2
    Každou bramboru podélně rozřízneme na dvě poloviny. Vnitřní bramborovou hmotu lžičkou vydlabeme tak, aby pod slupkou zbyla půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu vložíme do misky.
  • 3
    Přilijeme vývar a smetanu, přisypeme posekanou bazalku a prolisovaný česnek. Zakápneme citronovou šťávou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vše dobře promícháme.
  • 4
    Takto připravenou směsí plníme půlky vydlabaných brambor a pokládáme vedle sebe na plech. Vršek brambor posypeme strouhaným parmezánem a dáme zapéct. Pečeme při vyšších teplotách 15 minut.
  • 5
    Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.