Dýně zapečená s Čedarem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
914 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v páře 5 - 10 minut, dokud kousky nezměknou, (musí však zůstat stále pevné).
  • 2
    V menším nízkém hrnci přivedeme k varu drůběží vývar, do něj přidáme škrob, smíchaný do hladka s citronovou šťávou. Vaříme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak přidáme polovinu nastrouhaného sýra a vaříme další 2 minuty, dokud se sýr zcela nerozpustí. Přimícháme jemně nasekanou pažitku a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Uvařené kousky dýně vložíme do žáruvzdorné misky, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Zapékáme v troubě 5 - 10 minut, dokud směs nezíská zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.