Dýně zapečená s Čedarem
40 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 750gramůDýně
- 1decilitrVývar drůbeží
- 1decilitrCitronová šťáva
- 200gramůSýr Čedar
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
914 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v páře 5 - 10 minut, dokud kousky nezměknou, (musí však zůstat stále pevné).
- 2V menším nízkém hrnci přivedeme k varu drůběží vývar, do něj přidáme škrob, smíchaný do hladka s citronovou šťávou. Vaříme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak přidáme polovinu nastrouhaného sýra a vaříme další 2 minuty, dokud se sýr zcela nerozpustí. Přimícháme jemně nasekanou pažitku a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Uvařené kousky dýně vložíme do žáruvzdorné misky, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Zapékáme v troubě 5 - 10 minut, dokud směs nezíská zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.