Dýně zapečená s rajčaty

50 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni očistíme a nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nadrobno, cibuli na kolečka, česnek prolisujeme a bylinky posekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme dýni a pomalu dusíme 5 až 7 minut.
  • 3
    V pekáčku rozpustíme lžíci másla, přidáme cibuli, orestujeme, přiložíme rajčata, na ně z pánve překlopíme dýni, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem, bylinkami, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut.
  • 4
    Zapečenou zeleninu podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.