Dýňová gratinovaná polévka

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostičky nakrájenou dužinu z dýně vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom odstraníme pokličku a necháme odpařit zbylou vodu.
  • 2
    Měkkou dýni osolíme, opepříme, zalijeme mlékem, přidáme rýži a vše krátce povaříme.
  • 3
    Polévku přelijeme do zapékací mísy, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme směsí smetany, nastrouhaného sýru, žloutků a petrželky. Zapečeme v rozpálené troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.