Dýňová gratinovaná polévka
50 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 2kilogramyDýně
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1litrMléko polotučné
- 4lžíceRýže dušená
- 4lžíceSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky nakrájenou dužinu z dýně vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom odstraníme pokličku a necháme odpařit zbylou vodu.
- 2Měkkou dýni osolíme, opepříme, zalijeme mlékem, přidáme rýži a vše krátce povaříme.
- 3Polévku přelijeme do zapékací mísy, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme směsí smetany, nastrouhaného sýru, žloutků a petrželky. Zapečeme v rozpálené troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.