Dýňová polévka s mozzarelou
25 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 1kusŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMozzarella
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 40gramůKopr čerstvý
- 2kusyOlivy černé
- 750gramůDýně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
46 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýňovou dužninu nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Obojí podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme masový vývar a přivedeme k varu. Přimícháme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme, až dýně změkne.
- 2Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na 4 plátky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Kopr opláchneme a vodu setřepeme. Do polévky zamícháme smetanu a necháme přejít varem. Potom ji rozmixujeme.
- 3Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme mozzarellou, olivami a snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.