Dýňová polévka se sýrem

45 min.
Chorvatsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vyškrábneme semínka a pokrájíme na kostky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme dýni a osmahneme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, přidáme k dýni a orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a povaříme do měkka. Nakonec vmícháme kousky taveného sýra, necháme rozpustit, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme.
  • 3
    Jednotlivé porce polévky posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.