Dýňové nákypy s ricottou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 120gramůSýr Ricotta
- 1kusFeferony
- 400gramůDýně
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 70mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůČekanka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýňovou dužinu nakrájíme na klínky a cibuli nadrobno.
- 2Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s bobkovým listem, přidáme dýni, podlijeme naběračkou vývaru, ochutíme hrubou solí a pepřem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje. Poté bobkový list vyjmeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré.
- 3Do vzniklé hmoty zapracujeme vejce, ricottu, přilijeme mléko, přidáme lžíci nastrouhaného parmazánu a ochutíme pepřem.
- 46 obdélníkových formiček vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme dýňovou směsí, upěchujeme a uhladíme.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 170C cca 20min.
- 6Čekanku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce prohřejeme na rozpáleném oleji spolu se stroužkem česneku, špetkou soli a kouskem feferonky bez semínek.
- 7Na talíře rozdělíme orestovanou čekanku, dýňový nákyp a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 5. 2017
Dýňové nákypy s ricottou
Musíme vyzkoušet 😉