Dýňové nákypy s ricottou

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýňovou dužinu nakrájíme na klínky a cibuli nadrobno.
  • 2
    Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s bobkovým listem, přidáme dýni, podlijeme naběračkou vývaru, ochutíme hrubou solí a pepřem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje. Poté bobkový list vyjmeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré.
  • 3
    Do vzniklé hmoty zapracujeme vejce, ricottu, přilijeme mléko, přidáme lžíci nastrouhaného parmazánu a ochutíme pepřem.
  • 4
    6 obdélníkových formiček vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme dýňovou směsí, upěchujeme a uhladíme.
  • 5
    Pečeme v troubě předehřáté na 170C cca 20min.
  • 6
    Čekanku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce prohřejeme na rozpáleném oleji spolu se stroužkem česneku, špetkou soli a kouskem feferonky bez semínek.
  • 7
    Na talíře rozdělíme orestovanou čekanku, dýňový nákyp a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 5. 2017
Dýňové nákypy s ricottou
Musíme vyzkoušet 😉