Dýňové ražniči

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žlutou nebo oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme semena. Polovinu dýně oloupeme a nakrájíme na kostky velké 3 x 3 cm. Rozmarýn a petrželku omyjeme a velmi drobně posekáme.
  • 2
    Do mísy dáme olivový olej, prolisované stroužky česneku, med, sůl, pepř, bylinky a dobře promícháme. Do marinády zamícháme pokrájené kostky dýně a necháme je marinovat asi 30 minut. Tenké plátky šunky přeložíme do malého čtverečku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
  • 3
    Kostky dýně střídavě se šunkou a plátky rajčat napichujeme na grilovací jehly. Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu a dýňové ražniči grilujeme dozlatova asi 8-10 minut. Během grilování ražniči potíráme marinádou. Ražniči servírujeme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.