Dýňovo-jablkový krém (polévka)
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1000gramůDýně
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyJablka
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce dáme stranou na ozdobu.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, na něj dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor a smažíme 5 minut (do měkka). Přidáme oloupanou, semen zbavenou a nadrobno rozkrájenou dýni, jablka, med, skořici a hřebíček, mícháme při smažení přibližně minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut.
- 3Povařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dosolíme, dopepříme, horkou podáváme ozdobenou kostičkami jablek a kousky rozmarýny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.