Dýňovo-jablkový krém (polévka)

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce dáme stranou na ozdobu.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, na něj dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor a smažíme 5 minut (do měkka). Přidáme oloupanou, semen zbavenou a nadrobno rozkrájenou dýni, jablka, med, skořici a hřebíček, mícháme při smažení přibližně minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut.
  • 3
    Povařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dosolíme, dopepříme, horkou podáváme ozdobenou kostičkami jablek a kousky rozmarýny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.