Dýňový krém se smetanou
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 4lžíceMandle
- 2lžícePetržel kudrnka
- Ochucená šlehačka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 150gramůSýr Lučina - termizovaný
- Vařená zelenina
- 400gramůDýně Hokkaidó
- 200gramůBrambory
- 1kusKarotka
- 1kusPórek
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka, pak ji oloupeme a rozkrájíme na větší kostky. Oloupané a omyté brambory, malou karotku a očičtěný pórek pokrájíme na malé kousky. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme ji vývarem, přidáme v drcený kmín, bobkový list, nové koření, sůl a omytou snítku rozmarýnu. Vše přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou zeleninu vaříme asi 15-20 minut doměkka.
- 2Mezitím v pánvi nasucho opražíme dozlatova polovičky loupaných mandlí. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. V misce si vyšleháme smetanu, do které zašleháme přírodní sýr a sůl.
- 3Z uvařené zeleniny vyjmeme bobkový list, nové koření a vše pak rozmixujeme na polohustý krém. Podle chuti ho dosolíme a dochutíme bílým pepřem.
- 4Dýňový krém nalijeme do hlubších misek, ozdobíme vychucenou šlehačkou, posypeme mandlemi, petrželkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.