Džuveč s vepřovým masem a houbami
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 60gramůSádlo škvařené
- 500gramůVepřová plec
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 60gramůRýže loupaná
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké.
- 2Potom vmícháme propláchnutou rýži, prolisovaný česnek, několik lžic vody a znovu dusíme do změknutí masa i rýže.
- 3Očištěné, na plátky nakrájené houby osolíme a v troše vody podusíme doměkka. Přidáme je k masu a rýži, promícháme a pokrm upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.