Eintopf s rýží a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůBrokolice
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůKvěták
- 2kusyMrkev kořen
- 6kusůPažitka
- 250gramůFazole
- 150gramůRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme a opečeme v hrnci bez tuku. Mrkev, brokolici a květák očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a společně opečeme. Propláchneme rýži, necháme okapat, přidáme k zelenině a zalijeme vývarem. Polévku vaříme 15-20 min na mírném plameni. Fazole a pórek očistíme. Pórek nakrájíme na kroužky a obojí přidáme do polévky 8-10 minut před koncem vaření. Eintopf s rýží a zeleninou výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Omyjeme pažitku, jemně nakrájíme a vmícháme do eintopfu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.