Eintopf z bobů a šunky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
30 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme boby a odstraníme bílou blánu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Šunku zbavíme tučného a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Na kostky nakrájíme i oloupané brambory. Saturejku omyjeme a kuchyňskou nití svážeme do svazečku. 20 g másla rozehřejeme ve velkém hrnci a na něm podusíme kostky cibule, dokud nezesklovatí. Přidáme nakrájenou šunku, boby a brambory a vše za stálého míchání 5 minut opékáme. Přilijeme víno, 1/4 vody a saturejku. Vzniklou směs (Eintopf) ochutíme solí a pepřem. Pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20minut.
  • 2
    Mezitím nakrájíme žitný chléb na kostky. Zbylé máslo rozehřejeme v teflonové pánvi a chlebové kostky na něm opečeme dozlatova. Eintopf zjemníme zakysanou smetanou a ochutíme. Saturejku z pokrmu vyjmeme. Podáváme v nahřátých talířích a posypeme krutony ze žitného chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.