Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným
55 min.
Ingredience
- náplň
- 400gramůUzené maso vařené
- 150gramůKapusta růžičková
- 0,5litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůListové těsto
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 80gramůSýr Gouda 45%
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
68 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzené vařené maso pokrájíme na drobné kostičky. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a povaříme v 1/2 litru osolené vody 5 - 7 minut. Pak kapustu scedíme a necháme okapat. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené maso, růžičkovou kapustu, ochutíme černým pepřem a krátce vše osmažíme. Směs necháme vychladnout.
- 2Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na jejich střed položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme k sobě.
- 3Takto připravíme minimálně 8 porcí. Připravené pirohy poklademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.