Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
68 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené vařené maso pokrájíme na drobné kostičky. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a povaříme v 1/2 litru osolené vody 5 - 7 minut. Pak kapustu scedíme a necháme okapat. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené maso, růžičkovou kapustu, ochutíme černým pepřem a krátce vše osmažíme. Směs necháme vychladnout.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na jejich střed položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme k sobě.
  • 3
    Takto připravíme minimálně 8 porcí. Připravené pirohy poklademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.