Empanadas s telecím masem
120 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 220mililitrůOlej stolní
- 150gramůRajčata
- 600gramůTelecí pečeně
- 4špetkyKmín celý
- 36gramůStrouhanka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
74 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s 2 špetkami soli a 200 ml oleje, přidáme 1 vejce a vypracujeme těsto, které necháme 60 minut odležet.
- 2Rajčata oloupeme, zbavíme jadřinců a získanou dužinu pokrájíme na drobné kostičky.
- 3Pečené telecí maso umelene, přidáme utřený česnek a nakrájenou cibuli.
- 4Masovou směs osmahneme na pánvi, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme kmín.
- 5Vše necháme dusit 25 minut.
- 6Do podušené směsi vmícháme strouhanku a necháme vystydnout.
- 7Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, vykrojíme cca 16 koleček, na která dáme vystydlou nádivku, přeložíme na půl a okraje dobře přitiskneme.
- 8Kapsy potřeme rozšlehaným vejcem a necháme péct při 190 °C cca 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.