Empanadas s telecím masem

120 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
74 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku s 2 špetkami soli a 200 ml oleje, přidáme 1 vejce a vypracujeme těsto, které necháme 60 minut odležet.
  • 2
    Rajčata oloupeme, zbavíme jadřinců a získanou dužinu pokrájíme na drobné kostičky.
  • 3
    Pečené telecí maso umelene, přidáme utřený česnek a nakrájenou cibuli.
  • 4
    Masovou směs osmahneme na pánvi, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme kmín.
  • 5
    Vše necháme dusit 25 minut.
  • 6
    Do podušené směsi vmícháme strouhanku a necháme vystydnout.
  • 7
    Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, vykrojíme cca 16 koleček, na která dáme vystydlou nádivku, přeložíme na půl a okraje dobře přitiskneme.
  • 8
    Kapsy potřeme rozšlehaným vejcem a necháme péct při 190 °C cca 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.