Escalivada
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůLilek
- 4kusyPaprika červená
- 4kusyPaprika oranžová
- 1lžíceKapary sterilované
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
16 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli nařízneme směrem zhora dolů na šest dílů, téměř do konce, ale nedokrojíme ji zcela. Vložíme spolu s lilky a paprikami do trouby na režim grilování, zvolna pečeme asi 10 minut. Občas obrátíme, pečeme dokud slupka paprik a lilků nezčerná.
- 2Lilky i cibuli vyjmeme na talíř, papriku dáme do igelitového sáčku a necháme vychladnout.
- 3Nasucho osmahneme kapary se špetkou soli do křupava. Grilovanou cibuli úplně rozkrojíme na 6 dílů, černé slupky a kořen vyhodíme. Lilky a papriky oloupeme, nakrájíme na plátky, naaranžujeme na talíř, zakapeme olejem, posolíme.
- 4Posypeme nasekanou petrželkou, česnekem a praženými kapary. Podáváme vychlazené jako salát nebo teplé jako přílohu ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.