Escalivada

45 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
16 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli nařízneme směrem zhora dolů na šest dílů, téměř do konce, ale nedokrojíme ji zcela. Vložíme spolu s lilky a paprikami do trouby na režim grilování, zvolna pečeme asi 10 minut. Občas obrátíme, pečeme dokud slupka paprik a lilků nezčerná.
  • 2
    Lilky i cibuli vyjmeme na talíř, papriku dáme do igelitového sáčku a necháme vychladnout.
  • 3
    Nasucho osmahneme kapary se špetkou soli do křupava. Grilovanou cibuli úplně rozkrojíme na 6 dílů, černé slupky a kořen vyhodíme. Lilky a papriky oloupeme, nakrájíme na plátky, naaranžujeme na talíř, zakapeme olejem, posolíme.
  • 4
    Posypeme nasekanou petrželkou, česnekem a praženými kapary. Podáváme vychlazené jako salát nebo teplé jako přílohu ke grilovanému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.