Etiopské kuře

115 min.
Etiopie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vymačkáme šťávu z limetek a přidáme sůl. Kuřecí prsíčka bez kosti nakrájíme na malé kousky a přidáme do misky. Necháme kuře alespoň hodinu marinovat v lednici. Máslo rozpustíme na středním plameni v remosce nebo hrnci. Připravíme chilli papričky, které zbavíme semínek a nasekáme. Utřeme nebo nasekáme česnek, nastrouháme zázvor a jarní cibulku nasekáme na jemno. Vše dáme do hrnce a smažíme 3-5 minut, dokud česnek nezhnědne. Přidáme koření Berberé a zbytek soli. Zamícháme a necháme několik minut povařit. Nakonec přidáme nakrájené rajče a přidáme vodu. Všechno necháme 5-10 minut provařit.
  • 2
    Dále přidáme kuřecí kousky. Musí být ponořené v omáčce. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme 25-30 minut provařit, dokud nebude kuře hotové. Pravidelně mícháme, aby se nám kuře rovnoměrně provařilo a nepřichytilo k okrajům.
  • 4
    Koření Berberé:
  • 5
    V malém hrnci na sucho opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať je nepřipálíme. To by mělo trvat 1-2 minuty. (Pokud použijeme skořici mletou, tak tu nemusíme pražit). Necháme zchladit a spolu se skořicí dáme do kávového mlýnku a pomeleme na prášek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.