Fajitas s mečounem
155 min.
Ingredience
- Guacamole
- 1kusAvokádo
- 1kusRajčata
- 3lžíceTabasco
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaKmín římský
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyCuketa
- 12kusůTortilla
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůZakysaná smetana
- 900gramůFilé z mečouna
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na kousky nakrájíme maso z mečouna nebo z tuňáka, promícháme jej s marinádou, kterou jsme získali smícháním kajenského pepře, česneku, římského kmínu, čili koření a oleje a necháme 1-2 hodiny odležet.
- 2Maso i s marinádou opékáme 2 minuty dozlatova na velké pánvi rozehřáté na vysokou teplotu. Přidáme žlutou a červenou papriku, cibuli, cukety a ještě 5 minut zahříváme.
- 3Placky zahřejeme v předehřáté troubě podle návodu na jejich obalu tak, aby byly ohebné.
- 4Připravíme si guacamole a to tak, že na hladkou kaši rozmačkáme avokádo, které smícháme s česnekem, rajčetem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem.
- 5Rybu se zeleninou zamícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Rozdělíme na placky, navrch dáme trochu guacamole se zakysanou smetanou, placky zabalíme, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.