Fajitas s mečounem

155 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kousky nakrájíme maso z mečouna nebo z tuňáka, promícháme jej s marinádou, kterou jsme získali smícháním kajenského pepře, česneku, římského kmínu, čili koření a oleje a necháme 1-2 hodiny odležet.
  • 2
    Maso i s marinádou opékáme 2 minuty dozlatova na velké pánvi rozehřáté na vysokou teplotu. Přidáme žlutou a červenou papriku, cibuli, cukety a ještě 5 minut zahříváme.
  • 3
    Placky zahřejeme v předehřáté troubě podle návodu na jejich obalu tak, aby byly ohebné.
  • 4
    Připravíme si guacamole a to tak, že na hladkou kaši rozmačkáme avokádo, které smícháme s česnekem, rajčetem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem.
  • 5
    Rybu se zeleninou zamícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Rozdělíme na placky, navrch dáme trochu guacamole se zakysanou smetanou, placky zabalíme, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.