Falafel s jogurtovou omáčkou

135 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
19 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu vaříme asi 1 a 1/2 hodiny v dostatečném množství vody doměkka. Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Směs přendáme do misky, osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
  • 2
    Všechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, přikryjeme a také uložíme do chladničky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty vytvarujeme kuličky, potřeme kukuřičným olejem a klademe na plech. V troubě pečeme 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.