Falafel s jogurtovou omáčkou
135 min.
Ingredience
- Jogurtová omáčka
- 1lžičkaCibule
- 125gramůJogurt nízkotučný
- 1lžíceMáta
- 1kusChilli paprička
- 0,25lžičkaKmín římský
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
19 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu vaříme asi 1 a 1/2 hodiny v dostatečném množství vody doměkka. Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Směs přendáme do misky, osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
- 2Všechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, přikryjeme a také uložíme do chladničky.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty vytvarujeme kuličky, potřeme kukuřičným olejem a klademe na plech. V troubě pečeme 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.