Falafel v tortile
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaTymián sušený
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůCizrna
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyTortilla
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
21 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu na noc ponoříme do vody, poté ji slijeme, propláchneme a deset minut zprudka povaříme v čerstvé vodě, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.
- 2Cizrnu, nasekanou cibuli, dva nasekané stroužky česneku, petrželku, kmín, koriandr, prášek do pečiva rozmixujeme, osolíme a opepříme.
- 3Ze směsi vytvoříme malé placky, na oleji je z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme je uložené v tortilách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.