Falešná bramborová vajíčka se zeleninovou směsí

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme a v míse vidličkou rozmačkáme. Přidáme najemno nasekanou petrželku, 3 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Formičku ve tvaru poloviny vejce vyložíme fólií, naplníme do poloviny bramborovu směsí, upěchujeme a vyklopíme na tác vyložený pečicím papírem. Tímto způsobem připravíme cca 12 vajíček a necháme odpočinout v lednici.
  • 3
    Salátové listy otrháme, ochutíme olejem, solí a fenyklovými lístky. Rozložíme na servírovací talíř.
  • 4
    Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a nasypeme na salátové listy.
  • 5
    Vychlazená vajíčka obrátíme, do každého uděláme důlek a rozložíme na zeleninu.
  • 6
    Ve vodní lázni rozmícháme žloutky se zbytkem oleje, ochutíme solí a pepřem a pomocí kornotu vytvořeného z papíru na pečení směsí naplníme důlky ve vajíčkách.
  • 7
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.