Falešný zajíc
100 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůMaso mleté - mix
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusRajčata
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 75gramůZakysaná smetana
- 2lžičkyHořčice
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
48 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Housku namočíme na 10 minut do vody a pak ji důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejcem, petrželkou a hořčicí a prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme bochník.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran důkladně opečeme. Potom bochník vložíme do pekáče a 60 minut pečeme.
- 3Rajče omyjeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso podléváme. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky.
- 4Omáčku smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a čerstvý salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.