Farfalle carbonara s fenyklem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
427 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.
  • 2
    Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.
  • 3
    V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.
  • 4
    Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.
  • 5
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.