Farfalle carbonara s fenyklem
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 120gramůVepřové maso libové
- 20gramůSýr Gouda 45%
- 20mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
427 mg
Postup přípravy
- 1Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.
- 2Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.
- 3V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.
- 4Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.
- 5Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.