Farfalle s bazalkovou jogurtovou omáčkou
42 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4lžícePetržel - nať
- 4lžíceBazalka
- 1kusCitrony
- 250mililitrůŘecký jogurt
- 2stroužkyČesnek
- 0,5šálekCibule perlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.
- 2V pánvi usmažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a nadrobno nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty provaříme, aby se voda vyvařila. Odstavíme a vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou čerstvou bazalku a najemno nasekanou čerstvou petržel. Dosolíme a dopepříme. Uvařené a zcezené těstoviny vyklopíme do pánve, promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.