Farfalle s bílými fazolemi
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 2hrstiRukola
- 200gramůSýr Feta
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůTěstoviny Farfalle
- 300gramůFazole bílé
- 150gramůPancetta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
- 2V hrnci vaříme vodu, vložíme fazole, povaříme je asi 6 minut. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oloupeme slupky. Pancettu nakrájíme na větší kostky, oloupeme česnek, prolisujeme. Rukolu opláchneme, osušíme a lístky otrháme na menší kousky. Sýr Feta rozdrobíme.
- 3Na pánvi rozpálíme olej, přidáme panchettu dokřupava ji opečeme, přidáme fazole, česnek, dochutíme solí a pepřem.
- 4Uvařené těstoviny scedíme, přendáme do větší mísy, kde je smícháme s panchettou, Fetou a rukolou. Vše promícháme, upravíme na talíře a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.