Farfalle s chobotničkami
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 3500mililitrůVoda pitná
- 400gramůChobotnice
- 40gramůKerblík
- 60gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůOříšky piniové
- 40gramůSýr Parmezán
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
38 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Malé chobotničky nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran zhruba 5 minut. Kerblík posekáme najemno, smícháme s oříšky, nastrouhanými sýry, zakápneme panenským olejem, přidáme k chobotničkám, ještě přidáme pokrájená rajčata z konzervy, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.