Farfalle s fazolemi

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 15-20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na slámu, fazole scedíme, rozmarýn posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, mrkev, celer a osmahneme, přidáme fazole, rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a 10 minut podusíme.
  • 3
    Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s fazolkami, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.