Farfalle s fazolemi
30 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 3500mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler řapíkatý
- 1gramPepř černý mletý
- 500gramůFazole bílé sterilované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 80gramůSýr Parmezán
- 60gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 15-20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na slámu, fazole scedíme, rozmarýn posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, mrkev, celer a osmahneme, přidáme fazole, rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a 10 minut podusíme.
- 3Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s fazolkami, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.