Farfalle s lilkem a rajčaty
75 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŠalotka
- 2kusyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCukr krupice
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 1hrstBazalka
- 2litryVoda pitná
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve osolený lilek necháme v cedníku 30 minut. Mezitím si na lžíci rozehřátého oleje osmahneme nakrájené šalotky a česnek do měkka. Pak vložíme rajčata i se šťávou, cukr, sůl a pepř a pod pokličkou vaříme 30 minut. Lilek opláchneme studenou vodou, osušíme. Rozehřejeme polovinu zbývajícího oleje a opečeme na něm lilek. Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s rajčatovou omáčkou. Na talíři pak dáme lilek navrch a ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.