Farfalle s okouníkem a houbami
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 450gramůOkouník mořský
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.