Farfalle s omáčkou z gorgonzoly
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 175gramůSýr Gorgonzola
- 150mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceŠalvěj sušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
3 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
489 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme dle návodu na obalu.
- 2Mazitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, kůrku odstraníme. Smetanu a gorgonzolu vložíme do hluboké pánve. Posypeme špetkou cukru a mletým pepřem. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, pak odstavíme pánev z ohně.
- 3Uvařené těstoviny slijeme, vrátíme do hrnce a přilijeme k nim omáčku.
- 4Vložíme lžíci šalvěje a na mírné teplotě prohřejeme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Ihned podáváme a ozdobíme trochou šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.