Farfalle s omáčkou z gorgonzoly

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
3 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
489 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny vaříme dle návodu na obalu.
  • 2
    Mazitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, kůrku odstraníme. Smetanu a gorgonzolu vložíme do hluboké pánve. Posypeme špetkou cukru a mletým pepřem. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, pak odstavíme pánev z ohně.
  • 3
    Uvařené těstoviny slijeme, vrátíme do hrnce a přilijeme k nim omáčku.
  • 4
    Vložíme lžíci šalvěje a na mírné teplotě prohřejeme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Ihned podáváme a ozdobíme trochou šalvěje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.