Farfalle s pečenými paprikami

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme troubu na 220 °C. Papriky pečeme, až slupka ztmavne. Potom papriky vyjmeme z grilu a zakryjeme vlhkým ubrouskem, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Drcený česnek a proužky ančoviček smažíme 2-3 minuty na malém ohni na oleji, přidáme nudličky paprik, drcený pepř a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 5 minut. Vmícháme vývar a rajčatový protlak a vaříme 10 minut.
  • 3
    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a důkladně promícháme. Vmícháme čerstvou petrželku, podle chuti přisolíme a upravíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.