Farfalle s pečenými paprikami
30 min.
Ingredience
- 80gramůPaprika červená
- 80gramůPaprika zelená
- 80gramůPaprika žlutá
- 1lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůAnčovička - filety
- 3gramyPepř černý mletý
- 80mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme troubu na 220 °C. Papriky pečeme, až slupka ztmavne. Potom papriky vyjmeme z grilu a zakryjeme vlhkým ubrouskem, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- 2Drcený česnek a proužky ančoviček smažíme 2-3 minuty na malém ohni na oleji, přidáme nudličky paprik, drcený pepř a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 5 minut. Vmícháme vývar a rajčatový protlak a vaříme 10 minut.
- 3Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a důkladně promícháme. Vmícháme čerstvou petrželku, podle chuti přisolíme a upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.