Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 450gramůTuňák v oleji
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1021 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozehřejeme olej a máslo a orestujeme doměkka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce cca 2min podusíme. Poté podlijeme směs smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku vaříme do zhoustnutí.
- 3Vložíme tuňáka bez nálevu, přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.