Farfalle s žampionovou omáčkou a bylinkami
35 min.
Ingredience
- 60mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 90gramůZakysaná smetana
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceTymián sušený
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím na rozpáleném másle krátce orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme žampiony nakrájené na plátky, necháme vsáknout máslo a přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 4min provaříme.
- 3Poté ji vlijeme do hrnce na těstoviny, přidáme nakrájené bylinky, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.