Farfalle se sépiemi a hráškem
45 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Farfalle
- 600gramůSépie
- 200gramůHrášek
- 500gramůRajčata
- 60gramůCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2kusyČesnek
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
10 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očistíme petrželku a najemno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku. Vyjmeme ze sépií hřbetní kost, odstraníme zobáček, oči, oloupeme je, vykucháme a pokrájíme na kousky.
- 2Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, podusíme v pánvi s olejem a trochou vody, přidáme sépie, pálivou papričku, oloupané stroužky česneku a část petrželky, vše zprudka podusíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Pak přidáme rajčata a hrášek, trochu soli a vše ještě 20 minut dusíme.
- 3Uvaříme těstoviny.Promícháme s připravenou omáčkou, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.