Farfallový salát s citronem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje. Odložíme je a necháme vychladnout.
  • 2
    Brokolici rozdělenou na růžičky, lusky hrášku a nakrájenou cuketu promícháme v míse a zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme, zeleninu ponoříme do ledové vody, scedíme a osušíme.
  • 3
    Zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje důkladně protřepeme ve sklenici, osolíme a opepříme.
  • 4
    Vychladlé těstoviny, celer řapíkový nakrájený na kousky a osušenou zeleninu smícháme v míse a posypeme kerblíkem. Přilijeme zálivku a promícháme. Salát ozdobíme snítkami kerblíku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.