Farfallový salát s citronem
40 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Farfalle
- 80mililitrůOlej olivový
- 250gramůBrokolice
- 130gramůHrášek
- 150gramůCuketa
- 2lžíceSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 60gramůCeler řapíkatý
- 15gramůKerblík
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje. Odložíme je a necháme vychladnout.
- 2Brokolici rozdělenou na růžičky, lusky hrášku a nakrájenou cuketu promícháme v míse a zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme, zeleninu ponoříme do ledové vody, scedíme a osušíme.
- 3Zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje důkladně protřepeme ve sklenici, osolíme a opepříme.
- 4Vychladlé těstoviny, celer řapíkový nakrájený na kousky a osušenou zeleninu smícháme v míse a posypeme kerblíkem. Přilijeme zálivku a promícháme. Salát ozdobíme snítkami kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.