Farffale s bazalkovou jogurtovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžíceOlej olivový
- 3kusyCibule perlová
- 4lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceBazalka
- 1kusCitrony
- 250mililitrůŘecký jogurt
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.
- 2Vedle v pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku a nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty povaříme. Sundáme z plotny a do cibule vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, sekanou bazalku a petržel. Dosolíme a dopepříme.
- 3Vařené a zcezené těstoviny promícháme s hotovou omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.