Farmářská polévka se šunkou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůCeler bulvový
- 2kusyPórek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKerblík
- 750gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyMrkev kořen
- 125gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka a oloupanou mrkev na plátky. Omyté zelné listy nasekáme na větší kusy. Šunku a oloupanou cibuli krájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, připravenou zeleninu na něm za častého míchání osmahneme. Zalijeme litrem horké vody a vaříme asi 10 minut.
- 3Potom vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu a vaříme pod pokličkou zvolna asi 20 minut.
- 4Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme.
- 5Každou porci ozdobíme omytými lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.