Farmářská polévka se šunkou

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka a oloupanou mrkev na plátky. Omyté zelné listy nasekáme na větší kusy. Šunku a oloupanou cibuli krájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, připravenou zeleninu na něm za častého míchání osmahneme. Zalijeme litrem horké vody a vaříme asi 10 minut.
  • 3
    Potom vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu a vaříme pod pokličkou zvolna asi 20 minut.
  • 4
    Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme.
  • 5
    Každou porci ozdobíme omytými lístky kerblíku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.