Farson - zapečená bramborová kaše s bylinkami
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKerblík
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaEstragon
- 1lžičkaBazalka
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z vařených brambor připravíme jemnou kaši, do které zašleháme horké mléko, jemně nasekané bylinky a máslo. Za stálého šlehání přidáme vejce, muškátový květ, sůl a pepř.
- 2Kaši rozetřeme do máslem vymazané zapékací mísy a v horké troubě pečeme asi 30 minut dozlatova.
- 3Podáváme jako přílohu k masu, drůbeži a rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.