Fašírkový pilaf
80 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 8kusůHřebíček
- 3lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaZázvor mletý
- 500gramůMaso mleté - mix
- 500gramůRýže loupaná
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
52 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle dozlatova.
- 2Přidáme mleté maso a koření kromě kari a hřebíčku. Když je maso opražené, přimícháme jogurt. Vše zalijeme osolenou vodou s kořením kari a odstavíme z ohně.
- 3Rýži s vodou, solí a hřebíčkem dusíme. Když je rýže zpola měkká, naklademe do pekáčku střídavě několik vrstev rýže a mletého masa - vrchní vrstvu tvoří rýže. Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.