Fazolačka s husím sádlem
100 min.
Ingredience
- 220gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 0,5lžícePepř černý mletý
- 100gramůHusí sádlo
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžíceMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžičkyOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
829 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Malé bílé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1 l studené vody. Druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a pepřem, vaříme přibližně 1 hodinu doměkka.
- 2V pánvi rozpálíme 100 g husího sádla, na kterém osmažíme dorůžova cibuli, přidáme rozetřený česnek, poprášíme moukou, sladkou a pálivou paprikou, promícháme a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme majoránku, sůl a pepř podle chuti.
- 3Polévku povaříme ještě asi 20 minut, dochutíme octem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.