Fazolačka s husím sádlem

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
829 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé bílé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1 l studené vody. Druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a pepřem, vaříme přibližně 1 hodinu doměkka.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 100 g husího sádla, na kterém osmažíme dorůžova cibuli, přidáme rozetřený česnek, poprášíme moukou, sladkou a pálivou paprikou, promícháme a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme majoránku, sůl a pepř podle chuti.
  • 3
    Polévku povaříme ještě asi 20 minut, dochutíme octem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.